Sa Guarda

L’Associació d’Amics de la Natura de Cadaques (entitat constituïda 2017) a causa de les fortes amenaces urbanístiques planejades sobre el medi ambient i que són una agressió per al paisatge així com per al patrimoni natural i cultural de la Vila de Cadaqués ens hem adherit a l’any 2018 a Sos Costa Brava WWW.SOSCOSTABRAVA.CAT per tenir mes força en una Plataforma que lluita per preservar la natura i que aglutina 26 entitats del litoral de la Costa Brava.

 

Calculem que hi ha uns 400 habitatges unifamiliars aproximadament previstes per construir a Cadaqués i 3 hotels

El cas més urgent aquesta a la Zona d’S’Aguarda on es es vol construir en el punt mes alt de la població un conjunt de 104 habitatges i un hotel, de luxe de 4000 m2. conegut com l’Hotel Custo

No entenem com s’ha pogut aprovar una urbanització en una zona que limita amb el Parc Natural de Cap de Creus ia més es construeixi una carretera de 10 metres d’ample perquè els autocars poden accedir a Port lligat a veure la Casa de salvador Dalí.

Per fer només el vial s’arrenquessin unes 250 Oliveres de la varietat Verdal Llei de Cadaqués DO Empordà

Així mateix es destruiran Barraques, antics corrals, parets de pedra seca i una mina d’aigua que formen part del patrimoni cultural d’aquesta Vila.

Una contaminiacion lumínica important i un canvi del paisatge de cadaques ja que aquesta urbanització està situada a la part més alta de la població.

Creiem que això és una barbaritat urbanística i que no es fa un ús racional del territori tenint en compte que en l’actualitat les infraestructures actuals ja estan col·lapsades … Depuradora, inundacions per les pluges.

—————————————————————————————————————————————-

La Asociación  de Amics de la Natura de Cadaques (entidad constituida hace unos 2 años) debido a las fuertes amenazas urbanísticas planeadas sobre el medio ambiente y que son una agresión para el paisaje así como para el patrimonio natural y cultural de la Vila de Cadaques nos hemos adherido a mediados de Agosto de este año a Sos Costa Brava WWW.SOSCOSTABRAVA.CAT  para tener mas fuerza en una Plataforma que lucha para preservar la naturaleza y que aglutina a 26 entidades del litoral de la costa Brava.

Calculamos que hay unas 400 viviendas unifamiliares aproximadamente previstas para construir en Cadaques y 3 hoteles

El caso mas Grave esta en la Zona de S’aguarda donde se se quiere construir en el punto mas alto de la población un conjunto de 104 viviendas y un hotel ,de lujo de 4000 m2. conocido como el Hotel Custo

No entendemos como se ha podido aprobar una urbanización en una zona que limita con el Parque Natural de Cap de Creus y además se construya una carretera de 10 metros de ancho para que los autocares pueden acceder a Port lligat a ver la Casa de salvador Dali.

Para hacer solo el vial se arrancaran unas 250 Oliveras de la Variedad Verdal Llei de Cadaques D.O. Empordá

Asimismo se destruirán  Barracas , antiguos corrales , paredes de piedra seca y una mina de agua que forman parte del patrimonio cultural de esta Vila.

Una contaminiacion luminica importante y un cambio del paisaje de cadaques ya que esta urbanizacion esta situada en la parte mas alta de la población.

Creemos que esto es una barbaridad urbanística  y que no se hace un uso racional del territorio teniendo en cuenta que en la actualidad las infraestructuras actuales ya estan colapsadas …Depuradora, inundaciones por las lluvias.